Er is de afgelopen dagen veel gedaan, door een groep erg betrokken mensen. We zijn hier erg dankbaar voor! Logischerwijs slaat ook de vermoeidheid toe en moeten de meeste mensen ook gewoon werken. We zijn echter erg blij met alle hulp die weg aangeboden krijgen. Heb je zelf tips of heb je heel concrete manieren hoe je zou kunnen helpen, laat het dan weten via de tipspagina.

Drones: hoeveel meerwaarde?
we onderzoeken de toegevoegde waarde van het inzetten van drones. Hebben drones zin als een helikopter daar ook boven kan vliegen? Zijn er gaten die Paul niet heeft kunnen zien? We hebben verschillende opties voor drones. Meestal vliegen ze echter niet lang. Op grote hoogte is de lucht ijler dus dan wordt het nog minder. Daarnaast doen batterijen het minder als de temperaturen lager zijn. Wordt vervolgd.

Satellietbeelden: vrijdag analyseren
Vrijdag hopen we met een team te kijken naar de satellietbeelden. (Analyse tussen vóór 15 mei en ná 15 mei) Mensen zullen niet te zien zijn helaas. Wel hopen we veranderingen in het landschap te zien.

Zoektocht
We hebben inmiddels verschillende bergbeklimmers gesproken die ook aanwezig waren in het basecamp en we worden steeds meer bevestigd dat Christiaan van het Basecamp naar Italian camp is gegaan. Tegelijk is dit hele gebied bijna helemaal uitgekamd door Paul en Pemba. Felix en Ben zijn verder op bezoek geweest bij een aantal hotels en gaan morgen ziekenhuizen langs. John gaat morgen nog een keer met de politie praten. Deze ondersteuning van Ruben is erg fijn.