Over zijn reis

Christiaan vertrok op 17 april voor een tocht van 35 à 40 dagen naar de top van de 8.167 meter hoge Dhaulagiri in de Himalaya, Nepal. Deze berg ligt zo’n 500 kilometer van de Mount Everest. Hij trok samen op met een Amerikaanse klimvriend die op 4 mei op eigen gelegenheid is afgedaald. 

Laatste contact
Christiaan is diverse keren gezien in kamp 1 als kamp 2 (ca. 6.000 meter). Op 15 mei gebruikte Christiaan voor het laatst zijn satelliettelefoon, maar op latere sms-berichten is niet meer gereageerd.
Op maandagochtend 16 mei hebben meerdere mensen in Dhaulagiri Basecamp Christiaan zien vertrekken, naar beneden, in de richting van Italian Basecamp (ca. 4 uur wandelen). Echter heeft niemand Christiaan onderweg gezien en ook is hij niet gesignaleerd in Italian Basecamp. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Wij vermoeden daarom dat er iets is mis gegaan
 tussen Dhaulagiri Basecamp (4.750 meter) en Italian Basecamp (3.700 meter). 

Zoektocht
In mei en juni hebben wij samen met de NKBV (Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging), SARON (Search And Rescue Organization Nepal) en SARdogs Nepal gezocht, maar helaas hebben wij hem nog niet gevonden. Toen de moesson aanbrak (eind juni), werd het te gevaarlijk in verband met de hevige regenval. Wij hebben toen de zoektocht moeten staken. We hopen hem alsnog te vinden. Heb je tips voor ons, stuur ze in via de tips pagina.