Over zijn reis
Christiaan vertrok op 17 april 2016 voor een tocht van 35 à 40 dagen naar de top van de 8.167 meter hoge Dhaulagiri in de Himalaya, Nepal. Deze berg ligt zo’n 500 kilometer van de Mount Everest. Hij trok samen op met een Amerikaanse klimvriend die op 4 mei op eigen gelegenheid is afgedaald.

Laatste contact
Christiaan is diverse keren gezien in kamp 1 als kamp 2 (ca. 6.000 meter). Op 15 mei gebruikte Christiaan voor het laatst zijn satelliettelefoon, maar op latere sms-berichten is niet meer gereageerd.
Op maandagochtend 16 mei hebben meerdere mensen in Dhaulagiri Basecamp Christiaan zien vertrekken, naar beneden, in de richting van Italian Basecamp (ca. 4 uur wandelen). Echter heeft niemand Christiaan onderweg gezien en ook is hij niet gesignaleerd in Italian Basecamp. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Wij vermoeden daarom dat er iets is mis gegaan
 tussen Dhaulagiri Basecamp (4.750 meter) en Italian Basecamp (3.700 meter).

Zoektochten
In mei en juni 2016 hebben wij samen met de NKBV (Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging), SARON (Search And Rescue Organization Nepal) en SARdogs Nepal gezocht, zonder resultaat. Toen de moesson aanbrak eind juni, werd het voor ons te gevaarlijk door hevige regenval. Wij hebben toen de zoektocht moeten staken. We hebben in november 2016 verder gezocht. Helaas weer zonder succes.

Paklijst
Met behulp van foto’s en beschrijvingen van klimvriend Jordan, hebben we een paklijst samengesteld. Zodat als hier iets van gevonden wordt, wij dit kunnen linken aan Christiaan. Bekijk hier de paklijst.

Tips
Christiaan Wilson is nog altijd vermist.
Heb je tips voor ons, stuur ze in via de tips pagina.