Morgen (6 juni) vertrekt er een onderzoeksteam naar Nepal om Ruben en Paul te ondersteunen en in de omgeving Jomsom en Pokhara te gaan zoeken naar Christiaan. Het team, bestaande uit 3 vrienden gaan bewust niet de berg op maar bekijken scenarios dat hij al beneden is.

Een IT bedrijf in Israel, gerund door een klimvriend, ondersteund de zoektocht door een Facebook campagne te zijn gestart gericht op mensen in Nepal.

MissingFBCampaign

Op deze manier hebben op het moment van schrijven binnen één dag al 254.982 personen bereikt en is het bericht 542 keer gedeeld. De eerste reacties en tips komen binnen. Elke tip bekijken we uiteraard met alle zorg. De site is inmiddels ook vertaald in het Engels. Aan een Nepalese vertaling wordt gewerkt.

Met Paul gaat het goed. Hij slaapt vannacht op het Base Camp. De honden hebben al verder gezocht bij de rivier maar helaas nog niets gevonden. Ruben heeft contact de politie, een berg-eenheid van het leger en de organisaties die nu zoeken om plannen te maken voor verdere zoekacties.