Bericht van Pieter: “Vandaag was een dag waarin we vooral hebben moeten wachten. In de ochtend, wachten op de helikopter, op mooi weer, en dat zat helaas tegen. We hebben nog wat rondgekeken in Beni. Daarna zijn we als afleiding Paul tegemoet gelopen. Een lekker stuk gewandeld, ervaren hoe het is om in dit gebied te lopen.

Gelukkig kwamen we Paul tegen en hebben we samen een glaasje cola gedronken. En zijn we daarna met 2 auto’s verder gegaan, weer terug naar het hotel. Bij het hotel hebben we met SARdogs, met het leger, met Paul, met elkaar naar de kaart gekeken. Een terugkoppeling gekregen van SAR dogs. Zij hebben helaas niks kunnen vinden. We kunnen nooit uitsluiten dat de verwarde man niet Christiaan is. Maar we hebben geen werkbare aanwijzingen gevonden om verder te zoeken. SARdogs is echt ver gegaan, de bush in, lopend, waar auto’s niet kunnen komen, op zoek naar aanwijzingen of Christiaan daar rond zou lopen. Maar heeft niks kunnen vinden, en heeft het voor zover wij kunnen zien, grondig gedaan.

Morgen wordt een hele spannende dag, want de legerhelikopter staat al een paar dagen klaar. Maar die goedheid van het leger komt ten einde. Als morgenochtend of morgenmiddag het weer niet opklaart, kan de majoor met zijn manschappen helaas niet met een helikopter vliegen. We hopen en bidden dat morgen het weer meezit. Als het ’s ochtends is kan Paul nog even meevliegen om dingen aan te wijzen.”