De afgelopen dagen hebben we Paul omhoog proberen te krijgen, terug in het gebied rondom Swiss camp. Dit is de plek waar we het stukje van de helm van Christiaan hebben gevonden. (Zie afbeelding)

Locatie helm

Locatie helm

Paul is vrijdag op de locatie aangekomen en gaat vandaag verder met de zoektocht, samen met 2 porters.

Het had nog aardig wat voeten in de aarde om Paul weer in het gebied te krijgen. In eerste instantie was het de bedoeling dat Paul tegelijkertijd met het leger zou beginnen, maar de inzet van een speciale unit van het Nepalese leger laat helaas langer op zich wachten.

Ruben en Paul zijn toen op vrijdagochtend op het vliegveld van Pokhara gaan kijken of een directe helikoptervlucht vanuit Pokhara een optie was. Gelukkig zat dat mee! Er kwam een helikopter terug uit Jomsom die wel een stop wilde maken in Pokhara om Paul en de twee porters op te halen en naar het gebied te brengen. De twee porters spreken Engels en waren fit. De piloot wilde in eerste instantie alleen op Italian camp landen maar toen bleek dat het zicht genoeg was, is Paul afgezet op Swiss camp. Met z’n drieën kunnen ze rond Swiss camp alle aandachtsgebieden langs gaan.

We hopen dat het gaat lukken om snel vanuit het Nepalese leger ondersteuning te krijgen in de zoektocht. De toezegging is inmiddels door het leger gedaan, maar de daadwerkelijke start van de zoektocht laat nog even op zich wachten.