Indrukwekkend om te merken hoe iedereen nog steeds meeleeft. Ondanks de vakantietijd en het afnemende tempo aan updates op deze website.

Het stukje helm is uitgebreid onder de loep genomen. Inmiddels is ook de uitslag van het DNA onderzoek binnen. De conclusie is: Het profiel op de helm komt niet voor de benodigde 50% overeen met het profiel van de moeder van Christiaan. Patholoog anatoom Frank van de Goot zegt hierover: “Dat betekent dat of de helm niet door hem is aangeraakt zodanig dat er een spoor is achter gebleven, dan wel dat door de wijze van transport (water, regen, tijd, UV, schimmel en microben activiteit) het profiel dat wel aanwezig geweest is, niet meer aantoonbaar is.”

helm

Met andere woorden: Het kan nog steeds best de helm van Christiaan zijn maar zijn DNA profiel is er niet op aantoonbaar.

Op de achtergrond bereiden wij ons voor om te kijken of en hoe we een vervolg kunnen geven aan de zoektocht dit najaar, als de moesson voorbij is. Wil je helpen of heb je tips, laat het even weten via de tips pagina.