Vanmorgen is een nieuwe “search by air” uitgevoerd. Ruben was mee met de vlucht. De extra vlucht is onder andere mogelijk door de vele donaties die zijn binnen gekomen. Ruben geeft de onderstaande update:

“Het weer was vanochtend goed en we konden vliegen vanaf Pokahara om 0700. Vlak voordat we opstegen belde Paul dat het bij hem nog bewolkt was, toen we aankwamen was dit weg en konden we zonder problemen bij Paul op Italian camp landen. We hebben een minuut of 5 contact gehad. Pemba en Paul kwamen overheen om toch weer naar BC te gaan. We zijn in twee vluchten daar heen gegaan.

Er was veel bewolking op de grond maar uiteindelijk vonden we een plek waar Paul afgezet kon worden. Hij is toen lopend richting Pemba gegaan die ergens anders op de gletsjer was gezet. Met 3 man is daarna vanuit de heli Hidden valley gespot, men name het gebied waar veel mensen verkeerd lopen. We zijn nog geland bij een tent maar dat waren klimmer die net waren aangekomen. Op de terugweg langs buttress. Dit is wel echt een serieuze klim omhoog!

Paul maakt nu met Pemba en plan en zullende komende dagen samen zijn. Het is goed om te weten dat er goede mensen dichtbij zijn op de berg. Vanuit de lucht heb ik het hondenteam gespot. Ik verwacht dat zij zeker Bogar bereiken.”

Paul en Pemba zijn inmiddels samen

Paul en Pemba zijn inmiddels samen