Pemba Gyalje Sherpa

Pemba Gyalje Sherpa

Ruben is samen met SARON de afgelopen dagen begonnen met het samenstellen van een team van specialisten die gaan helpen met de zoektocht naar Christiaan. Een van de klimspecialisten is Pemba Gyalje Sherpa, zeg maar de Johan Cruijf van Nepal.

Pembe Gualje Sherpa is door National Geographic uitgeroepen tot Adventurer of the Year na zijn reddingsactie op de K2 met oa Wilco van Rooijen. Hij heeft 7 maal de Mount Everest beklommen en kent het gebied rondom de Dhaulagiri erg goed.

Dreamteam

Ruben: “Ik ben niet zo katholiek maar man rechts in beeld is wel een heilige hier, durfde bijna niet aan te kijken.”

> Lees het uitgebreide verhaal van de reddingsactie op de K2

Zoektocht gaat door (Update van Ruben)

Ruben: “Aan het einde van de dag is de manager van saron samen met Pemba sherpa met dezelfde heli piloot naar pokhara gevlogen waar ik verblijf. We hebben met elkaar alle info doorgenomen. En veel contact gehad met Paul. Er is gesproken over buttress, ook Pemba kwam daar mee. Over hidden valley vooral om dat af te vinken. En toch ook weer over de gletsjer. Het plan is om Pemba af te zetten bij Paul in Italian camp en dan ligt door te vliegen voor Search. Dit moet allemaal met draaiende Heli. Pemba zal bij Paul aanhaken. Het hondenteam is inmiddels een stuk lager onder Italian camp. Zij werken richting Bogar toe. Wij vertrekken om 0600 naar het vliegveld en hopen op goed weer.”