“Schitterende hommages die je aan het denken zetten”, kopte het AD vorig jaar naar aanleiding van de eerste aflevering van de BNN-VARA documentaireserie Break Free. Journalist en documentairemaker Geertjan Lassche maakte dit jaar zes portretten van jonge mensen die uit de sleur van het dagelijks bestaan breken. Ze gaan op avontuur in het buitenland en in het geval van Christiaan werd hij sindsdien vermist.

De serie van 5 afleveringen start op 16 maart (21:00) op NPO3. De uitzending waarin het verhaal van Christiaan wordt verteld wordt op 23 maart uitgezonden.

Geertjan Lassche is tijdens de tweede zoektocht naar Christiaan meegegaan. Beelden van de zoektocht, inclusief interviews met de familie zijn te zien in de uitzending. Geert-Jan: “We herdenken de jonge mensen in hun energie. Het waren moedige mensen die een wilsbesluit hebben genomen. Ze breken uit de sleur en hebben een verhaal. En voor hen maken we een monumentje.”

Familie, (oude) vrienden en goede kennissen zullen de uitzending gezamenlijk bekijken. Vind je het fijn om hierbij aanwezig te zijn stuur dan een mail naar [email protected] met je naam en hoe je Christiaan kent, dan krijg je meer informatie over de locatie.